KLUB

Od utemeljenja, daleke 1920. godine, Plivački klub Jadran radi ono što najbolje zna - provodi kvalitetan sportski program i stvara izuzetne osobe. Naglašavamo riječ "osobe", jer naše plivačice i plivači osim što su vrhunski sportaši natjecatelji, također su i zdravi ljudi, otvorenog uma željnog znanja na svim područjima života. Upravo je naš Klub dao najveći broj plivačica i plivača u Hrvatskoj koji su završili američke fakultete ili se školuju u Americi.

Naglašavamo riječ "osobe" jer konstantno radimo i sportsku edukaciju roditelja i njihovo involviranje u plivački sport preko raznih klupskih aktivnosti. Na taj način postižemo veću razinu razumijevanja specifičnosti plivačkog sporta i kvalitetnijeg odnosa roditelj - dijete tijekom ključnih godina djetinjstva mladih sportaša.

Svaki naš član može biti ponosan na naše Olimpijce, medalje sa velikih prvenstava, 19 osvojenih ekipnih državnih prvenstava, 9 osvojenih kupova i "nebrojene" medalje sa državnih prvenstava svih uzrasta. Teško je izbrojiti koliko je naših članova bilo ili jest državni rekorder, koliko ih je bilo u reprezentaciji ...

Postignuća naših plivačica i plivača na sportskom i životnom planu nisu slučajnost. Mi stvaramo pozitivnu natjecateljsku atmosferu i duh koji vode do vrhunskih postignuća pojedinaca.